I love u more cikgu ~ Arezz~


Assalamualaikum. 
Ages have not been updated any post due to some stuffs and yes, being a teacher as it is.
Tapi it seems over right now.
yes and im very sure that im not coming back to them..
sebelum ni sebab dah tau akan kembali mengajar anak-anaki ni, but now, its seem memang tak akan dapt kembali dah.
Dan untuk kali ini ada rasa sebak sedikit and rasanya bukan sedikit tapi memang berbaldi2 mencurah-curah lah mengalahkan air hujan~ serius gua tak tipu.

tatkala ku merepek dan mencoretkan post ini, hujan turun dengan lebatnya di bumi Subang Jaya *Alhamdulillah* and di iringi lagu "Cinta sesungguhnya" by Sabhi Sadhi
so, faham2 kan lah keadaan sebak ini macam mana. tapi akan ku terus menulis dek kerana ingin sejujurnya dan berkongsi segala suka dan suka atas apa yg berlaku pd hamba yg hina ini selama 3 bulan berada di sekolah ini. 

Awal tahun, dapat peluang menjadi Cikgu ganti *KGSK' mengantikan seorang guru yg bersalin and masih lagi di PPKI*Pendidikan khas*

Aku masih lagi bertemu dengan murid-murid yg lama and juga murid yang baru and yes, he always make my day. And he is the major reason yg membuatkan aku sedikit susah utk berpisah..

Wan mohd Arezz~

Since dia masuk sekolah, i've tried so hard utk menangi hati dia. Arezz sangat cerewet, dia tak makan "School food", and dia tak suka share makanan and dia tak suka benda2 yg kotor and for ur information, he never ever went to school toilet and the reason is that sebab dirty. i don't mind that sebab its simtom2 yg org perfectionist ada.
And murid umur 7 tahun and sometimes u expect dia tak boleh baca , mewarna @ pengurusan diri sebab special kids kan , but he can and he amazed me in so many things. 
oh yes, he speaks English je dlm class, if minta reply bahasa melayu dia refuse~ 
makanya dengan paksa rela chek pun terpaksa lah cakap bahasa inggeris~ terbelit-belit jugak lah kan~

So, to make its short, on my last day haritu, masa cikgu-cikgu tengah buat persediaan utk majlis farewell chek, arezz datang and tanya:

Arezz : Cikgu nasha, where are u going?

Me : Why arezz? 

Arezz: why they preparing all this thing ? is it ur birthday?

Me: its not my birthday. *serius tahan sebak*

Arezz: where are u going?
 where are u going cikgu nasha?

me: im going to further my study arezz. *jwapan bg dia phm*

Arezz: in Malaysia @ oversea?
*nampak x genius dia??*

me: malaysia je arezz.

Arezz: so u can come and see me laa cikgu nasha..

me: terdiam and kelu................

so, masa nak bagi speech farewell pun memang rasa mcm tak boleh blah even sangat menahan seksa tak nak bagi air mata tu keluar tapi apa kan daya, aku seorang insan yg cengeng dan sangat lemah dalam hal2 ni, makanya ter tumpah jua air mata ku di pipi~


Sejujurnya memang sukar di tukar ganti pengalaman ku berada di sekolah ini. yes, sekolah rendah ku tapi aku bukan berada di aliran perdana *normal*, aku berada di satu dunia yg berbeza dari masa aku belajar dulu.
Aku memang tak pernah menyangka yg aku mempunyai kekuatan utk berhadapan dengan anak-anak ini. tak pernah aku duga yang aku akan diberikan keberanian untuk anak-anak istimewa ini. 

*Kaulah cinta sesungguhnya*

Setiap perjalanan seorang hamba itu sudah tertulis begitu..
 Dipertemukan dengan kakak2 yg best, abang2 yg awesome dalam erti kata rakan sekerja, abang instructor renang yg hot, pengalaman mencanting batik, belajar masak-masak, upgrading keyakinan diri, diberi peluang untuk menjadi lebih dewasa dalam membuat keputusan.
dan my environment its always positif. walaupun kadang-kadang akan ada isu-isu yg berbangkit, tp kakak-kakak will always guide me in the right way.



im just feel so happy yg jalan perjalanan ku ini di aturkan semakin lama semakin baik and ada juga diberikan kekuatan buat aku supaya sentiasa belajar dari kesilapan yg lalu. pengalaman yg lepas sesungguhnya mendewasakan aku..

Smile selagi boleh smile..syukur Alhamdulillah. Thank u Arezz..

Million thanks to You who always melayan perangai arezz. And tak tau kenapa and why suddenly he seems berminat sgt dengan You.. sangat terkejut but thank you so much. and because of you, arezz and me become so close sampai at the end of the day he still ask about You.. Thank you so much Mr.F.


*Dedicated to Uncle katanya*

*This face is after he ask if when im gone what gonna happen to..."

me: Arezz, will u miss me?

Arezz: yes cikgu nasha, i'll miss u.

me: Arezz, I love you.

Arezz: I love u more cikgu nasha....

*Luluh hati bila arezz merajuk and i don't want to see ur face because u gonna leave me T_T *

End..11 April 2014..
Syukran yaAllah for this meaningful moment~


0 comments:

Post a Comment