I'm trying to be one~


Bismillahirahmanirahim~ 

Assalamualaikum wbth.
 
Happy Holidays *sbb 25/12/2013*

Alhamdulillah for today, masih lagi dibangkitkan dan diberi roh utk berdepan lagi dengan kehidupan yg fana ini *eceh*
Mendiamkan diri dan memencilkan diri dari segelintir pihak bukan bermaksud melarikan diri ke apa ke, cuma, sometimes, we need time for our own. A time for reflections.

Disamping itu juga, masih lagi berusaha utk mengukuhkan diri, dan menguatkan  metal dan fizikal dan mengumpul dan menyedut segala ilmu-ilmu yg perlu. masih banyak lagi diri ini perlu perbaiki.
Banyak yg harus ku kumpul utk di masa hadapan. aku ingin menjadi pembimbing, yg dibimbing.

A nice quote td masa tengah borak dengan kakak and ummy during our dinner time :

Akak:  Mesti ada sebab kenapa kita tak sampai jodoh lagi kan?

Me: kenapa tiba-tiba?

Akak: yelah, at this age kan supposed to be majority to get married and bla bla.

Me: Ada sebab kenapa Allah tak sampaikan jodoh kat kita lagi. Allah nak minta kita cari apa yg perlu di cari. Bila dah settle or dah cukup, Allah pasti akan bagi.

Akak: true, skg ni kita kena buat apa yg kita still boleh buat and spend selagi boleh spend.

Ummy hanya dengar perbualan kitorg :) 

*nampak dewasa tak perbualan tu? hehe*perasan*

Ok, so nampak tak statement yg baru nak sedar diri tu kan..umur pun dah banyak, tp Alhamdulillah sekurang-kurangnya Iman di jentik sikit and kembali sedar diri what is the purpose of us in this world.
Mencari Ilmu selagi mampu.
setiap yg kita lakukan, setiap apa yg kita nak tahu haruslah kena ada ilmu.
Dah sedar2 diri ni banyak kekurangan,
Makanya, kenalah celikkan hati,celikkan mata, celikkan minda.

Being Muslimah, tidak semestinya hanya berpakaian menutup aurat dengan sempurna, tapi haruslah diiringi dengan ilmu-ilmu ukhrawi dan duniawi :)
  Tepuk dada tanya iman.
Dalam dunia ni, semuanya perlukan bimbingan dan cuba menjadi pembimbing selagi mampu.


:: Bukan tak sudi, tapi ku sedar di mana takat diri, daku bukan seperti si solehah yang kau hajati. Daku hanya gadis biasa yang baru melangkah untuk merubah diri mencari sinar kasih Illahi. ::


 




 :: CUKUPLAH AKU MENCINTAIMU DALAM HATI, MENYALURKAN LEWAT DOA-DOA DI SETIAP SUJUDKU DAN MENJAGAMU MELALUI ALLAH ::
 

0 comments:

Post a Comment