Kata Hati!


Assalamualaikum.

Yes, Tahun baru and semangat baru. itu yg ayat org selalu pakai. melalui hari-hari sebagai seorang hamba di muka Bumi Allah ini, tiada apa yang di harapkan hanyalah memohon agar di berikan peluang dan di berikan kekuatan untuk menjadi insan yang lebih bari di masa akan datang.
Masih lg bekerja sebagai art timer di uia tapi kontrak tak lama, hanya sampai bulan february dan selepas itu memang bercadang mau berhenti dan berehat sebab bila fikir-fikir balik, memang lah best kerja and dapat duit, tapi hati tak seronok tak guna juga. mungkin ini bukan rezeki utk berada lama di situ.
lagipun, nak bagi peluang pada or lain utk berada di tempat tu and mungkin org tu lebih baik dari diri in. Manusia berlainan perangai , berlainan cara bekerja, so, haruslah fikir postive walaupun ada aura-aura negative. life must go on and don't ever bother what people say. They happy to see you suffer rather than happy to see you succeed. Hidup ini umpama teka teki yang kita sendiri pun susah untuk dapat jawapan dan memang kita tidak akan mendapat jawapannya. 
Sesungguhnya itulah yang telah termaktub buat setiap insan di bumi Allah ini. Kita kadang-kadang hanya melihatdari satu sudut dan kadang kala kita lupa yang kita dianugerahkan akal untuk berfikir lebih rasional. There's nothing to worried about because there's always an answer for us. Cuma kita dapat menerima atau tidak jawapan yang diberikan buat kita.
 setiap orang lain caranya dan setiap org lain pemikirannya. Hormat akan pendapat itupun sudah cukup. tiada apa yang lebih baik pada diri seseorang insan itu adalah Adab. Adab dalam segala hal2 fitrah manusia.
Kita menjadi alpa dan kita jarang bersyukur atas segala yang berlaku pada diri kita. Bila dah terkena or terduduk, baru nak beringat. And yes, that's always happen to me and might be everyone out there. Its so unpredictable and it always be.
People can change and also our heart from angel to evil and vice versa.
Buka mata, Buka minda, buka hati mohon doa di berikan petunjuk dan dorongan agar kita sentiasa di rahmati dan sentiasa dilindungi dari anasir2 kemungkaran dan kejahilan. 

Dalam dunia ni, semuanya nya boleh berubah, termasuklah manusia, hati dan perasaan.Tetapi ada satu yang pasti tidak akan Berubah ialah Kasih dan Cinta Nabi Muhammad S.A.W pada Umatnya dan juga Sayangnya Allah pada setiap hamba2 Nya yang tidak pernah MelupakanNya.
Tepuk Dada Tanya Iman. Kita datang Dari Allah, kita kembali juga kerana Allah. 

 

Tahun Baru again! 2013 ^^


Assalamualaikum!
Alhamdulillah. its been ages semenjak dua menjak tak meng hupdate entri. Almaklumlah, kekangan masa dek keran belajar dan juga training anak2 buah dan juga menghadapi peperiksaan Akhir pada Tanggal 31 Disember 2012.
Pengakhiran tahun dan juga pengakhiran tahun belajar. 
Syukur Alhamdulillah, tak terkira kerana akhir sudah tempoh pengajian ku.
tetapi, tak boleh nak gembira sangat sebab kena tunggu result dulu.
itu saat paling di takuti ^^
Bercerita tentang tahun baru ni, tgk ramai yg update status kat facebook tentang pertambahan usia, hadoiyaii.. memang lah dah pertambahan tahun , takkan lah umur dok sama je. dah dok pikir tua tu, senaraikan apa yang perlu dibuat dan apa yang perlu di ubah.
takkan selama2 nya nak berada di tahap takuk yang lama. setiap hari mesti kita ada rasa nak berubah cuma tak tahu bila masanya nak mula. nak kata tunggu masa yang sesuai, memanglah tak tahu bila. kadang-kadang mindset ni kena fikir secara logik jugak. jangan nak ikut orang.
Alhamdulillah, mohon akan diri ini di beri peluang untuk berubah dari yang lebih baik dan berusaha untuk mencari diri sendiri dan harus melunaskan tanggung jawab buat baba dan ummi.
kalau fikirkan, memang tak tebalas jasa-jasa mereka, tapi mendoakan kebahagiaan mereka itu pun sudah cukup.Because, when it comes to parents, oh my, memang rasa macam sayu je.  so, semalam memang ramai dok wrap up the memories of 2012.
nak wrap up juga tapi kalau nak ikut chronology memang dah tak ingat dah. tapi cuma ada beberapa yang nak di list kan disini.
1. Seoul korea! the most tempting experience.
       2. menjadi comitte for Convocation di IIUM slepas berkhidmat hampir 1 tahun di STADD. credit to madam nani, kak piah, kak zana, kak ina! 
 3.Having them in my life!
4.Sending off kakak to London for her master.
5.Having both of them make me smile :) 
6. Preparing for the UK SILENT DRILL PROGRAMME for this year!
7.Achik is married! me and dini still waiting for our turn ^^
8. Lepak2 with the korean group clan! ages tak jumpa dorang and selalu x lengkap ahli2!
9.having the best roomate for this final semester.
10.End my studies at IIUM for undergraduate programme.

Alhamdulillah. ini baru sikit kenangan yang di coretkan untuk tahun 2012.
mendoakan pada tahun 2013 akan ada yang lebih manis dan akan memberikan pengertian dalam kehidupan. setiap peristiwa yang berlaku akan memberi makna yang berbeza-beza. setiap yg berlaku ada hikmahnya tersendiri.
mengenali sahabat2 yang baik dan juga tidak dapat di coretkan dalam ini bukan apa sebab ramai sangat yang telah mewarnai kehidupan saya lebih-lebih lagi di IIUM yang tercinta.
hopefully mereka yang masih lagi bersusah payah untuk peperiksaan akhir ini, di doakan agar di permudahkan segalanya. mendoakan kejayaan adalah milik kita semua.
and yes, hopefull 2013 gonna be the year that most colorful like a rainbow. kerana mereka yang selalu mewarnai kehidupan saya. 
 
tidak dapat di ungkapkan dengan kata-kata tapi secara jujurnya, ketika mengarang ayat ini, air mata mengalir dan mencari jawapan kenapa air mata ni mengalir laju dangat. sebak tak terkata. sesungguhnya kehidupan yang sebenar akan bermula dari saat ini, detik ini. Sangat sangat bersyukur kerana Allah telah mengaturkan perjalanan hidupku yang sangat indah.
Mohon agar kehidupan dan perjalananku kali ini akan lebih berseri2 dengan nikmat Mu ya Allah. Kau lindungilah insan-insan yang aku sayangi dan kau berikanlah petunjuk buat mereka agar selalu bersyukur dengan atas segala kurniaanMu. hidup terlalu singkat untuk dibazirkan.
Syukur ku padaMu ya Allah kerana aku menjadi Insan yang terpilih untuk kembali kejalanMu. setiap hari yang ku lalui adalah keranaMu. Biarkan aku begini dan berikan aku masa untuk perbaiki diriku.
Sesungguhnya aku bersyukur ya Allah !!!

TERIMA KASIH BUAT INSAN-INSAN YANG SELALU MEWARNAI KEHIDUPAN SAYA. BUAT AHLI KELUARGA DI PERLIS,KUALA LUMPUR, THAILAND, BUAT SAHABAT2 IIUM, G-DEEN, RAKAN-RAKAN PEJABAT(AKAK2 DAN ABG2 STADD), BOSS STADD, JUNIORS2 SILENT DRILL YG AWESOME, JUNIOR2 SUKSIS.DAN JUGA INSAN2 DI KELILING SAYA.
SYUKRAN JAZILAN.HANYA ALLAH YANG DAPAT MEMBALAS BUDI BAIK ANDA.

xoxo! Bertemu berpisah kerana Allah.
::Aku sayang kamu kerana Allah:
::Dia adalah sebaik2 pencipta::