Kejayaan Milik semua`



Assalamualaikum..
sepertimana yg di lihat di status@ di wall facebook rakan2
semuanya mengkhabarkan berita yg gembira.
Alhamdulillah, ramai rakan2 yang sudah menamatkan pengajian mereka 
dan sya amat bersyukur dan terima segala keputusan yg diberikan dari ALLAH dan
sesungguhnya keberkatan yang ingin kita perolehi dari nya..
tiap usaha yang di lakukan, semuanya hanyalah kita niatkan kerana ALLAH..
kerana pada dia kita meminta dan pada dia juga kita memberi~


perjalanan hidup setiap insan semestinya sudah ditentukan oleh ALLAH buat hamba2 nya.. dan kita sebagai hambaNya seharusnya bersyukur dengan apa yang telah di kurniakan oleh ALLAH.. 
setiap langkah yang kita ambil sememangnya adalah tanggung jawab kita sendiri..
jatuh bangun kita adalah atas diri kita sendiri..
setiap kesalahan yg berlaku semua atas diri kita sendiri.
cuma kita sendiri susah untuk mengakui kesalahan kita itu.
hakikatnya, diri ini harus belajar untuk menerima kesalahan diri sendiri dan juga sentiasa akan belajar dari segala kesilapan yang di lakukan..

Itulah namanya manusia...memiliki kejayaan bukanlah satu kerja yang mudah. yang pasti, usaha kita yg bersengkang mata last minute study and juga menaip assignment juga kadang-kadang berbaloi tapi sebenarnya tak elok sangat macamtu..
biasalah, zaman sekarang semua nak last minute kan.. itulah dunia..
kejayaan semestinya milik semua insan yang ada di bumi ALLAH ini..
jadi, diri ku akan menghabiskan sisa-sisa hidup ku di sini selagi mana ALLAH telah menetapkan apa yang terbaik buat aku..
harus terima segala keputusan dan dugaan dari ALLAH kerana aku tau 
ALLAH sentiasa ada buat aku

Peace Yo~ <3

:: CINTA ITU TIDAK PERNAH MEMINTA TETAPI MEMBERI SEPENUH RELA::

TANDA KASIH YANG ABADI, DALAM SENANG JUA DALAM KESEMPITAN
KASIH ILLAHI TIADA BERSEMPADAN
TAK MEMILIH SIAPA
HINGGA KE AKHIR
KEKAL SELAMANYA~   
 
Peace :)
 

Berangan sangat!


Assalamualaikum..
Alhamdulillah telah selemat menempuhi final exam walaupun mengakui
berdepan dengan pengakhiran yang tidak berapa baik!!
itu ujian buat ku.. syukur semuanya telah selesai.
tapi, bagi ku, aku tidak akan menempuh bulan cuti
malahan akan bekerja seperti biasa dan cuma hari ni tidak pergi ofc kerana
menemani ummi ku ke pharmacist dek kerana masalah kesihatannya..
ku doakan agar cepat sembuh hendaknya..
baiklah, menyulusuri rentetan perjalanan hidup ku..
kebelakangan ini sha rajin meng 'surf' di google image2 gambar utk tema perkahwinan..
haipp!! itu bukan bermaksud sha akan kawen ok tetapi hanya untuk menjamu mata sahaja!
jangan risau.. akan di share kan apa yang menarik perhatian sha sangat sangat
sangat ok!! 
tiada apa yang istimewa sebenarnya cuma hanya meminati dan mencemburui
idea-idea yang ada pada setiap gambar-gambar tersebut..
melihat gambar-gambar yang subhanALLAH sangatlah cantik!
memang sangat menganga sekejap..sesungguhnya ini bukanlah fantasi atau pun
dongengan...banyak yang dapat dilihat pada gambar-gambar tu :)
Fist, it have to be the ring kan! 




 ini hanyalah di copy paste dari google ya..

simple masterpiece! white! 

i want this color for my wedding :)
just change the black to the light blue..heheh
nice one kan..
 yeah..tapi ini semua hanyalah angan-angan sahaja..tiada yang serius pun!!
jangan risau..masih banyak lagi yang perlu sha lakukan...
besides, there's still no one is given by HIM to me..
just be patient and du'a for the best :)
yes, indeed.. im still not prepared yet for this thou..
there's plenty that i need too learn n i should pleased my family and waiting for my big sista for this..
just sharing my thoughts regardless to influences by the update of friends status
at facebook.they married and have kids and etc etc...bilamana masa itu akan tiba
tiada siapa yang akan dapat menduga..
sebagai insan yang masih lemah dalam segala-gala nya, inilah masanya untuk memperbetulkan diri selagi hayat masih ada..


Cebisan salji....


Assalamualaikum once again.
currently updating the blog while during finals exam..
berbaki 3 lagi paper and its gonna end. 
but then there is no holiday for me like most of the students.
will be spending my time working here :)
jadi, bergembira lah seadanya selagi mampu ye.
menghabiskan masa di rumah seketika sambil menonton drama korea yang baru saja habis episodnya.. LOVE RAIN <3
yeah.. dimana elok untuk menenangkan fikiran ( kononnya)
then baru juga selesai mentransferkan gambar dari external hard disk chun 
yang gambar2 korea dah berzaman tu..will try to share a bit picture of me with the snow :)
bit by bit the snow is falling down and yet is hoping gonna fall heavily   
 
 
 then, another picture of us playing snow....... ^_^
We <3 IIUM 

Thank You ALLAH for  giving us the happines..

snow..Alhamdulillah for the gift!

trying to make snowball and specially captured for my sister :P
wee~...one of the memories that we love the most!