Fly me to the Moon~~


ASSALAMUALAIKUM...Bersua sekali lagi di edisi FLY ME TO THE MOON..yeah..sementelah beberapa abad tidak meng hupdate kan blog ni, maka di saat ini, akan bermula lah corat coret ku yg x seberapa ni kan..
Bermula dengan pengembaraan ku ke Korea di mana hakikatnya tidak menyangka akan dapat ku melawat ke negara orang tanpa di temani kedua orang tua ku dan juga kekanda ku. jadi, aku harus belajar untuk independence semestinya dan belajar untuk mengawal diri sendiri dan juga dengan keadaan sekeliling..
Saat menjejakkan kaki di tanah orang yang di saat itu sangatlah sejuuuuuuuuuuuukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk ok! mana taknya, keluar dari airport untuk 10 minit je mulut dah berasap dan segala urat dan tulang2 semuanya mengigil....

Pengalaman yang pertama di lalui ialah menaiki subway trainnya yang ada lah lebih kurang 10 route nya, oh x, lebih drpd 20 aliran trainnya ya dan kita kat sini x banyak sangat alirannya nya kan, tapi kat sana, MasyaALLAH~~ memang poning palo den.tapi yang best nya, tour guide kami sangat2 lah membantu and dorang sangat lah sporting. mereka ni adalah pelajar malaysia yang mencari rezeki tambahan untukmenampung kos hidup yang agak tinggi di sana. sangat salute dengan mereka ni..nak share gambar dorang tapi x pasti ada gambar2 dorang tak.



:: Yang dari kiri ialah Faris, Iman dan Ammar shahrin. ::
~~ Ammar tu adalah salah seorang tour guide kami ~~

okeh, yang lagi sorang tu masih lagi dalam pencariannya..hehe..maaf..maaf.. and lagi sorang pun dalam camera orang lain kalau tak silap. gambar2 yang di letakkan disini adalah dari koleksi camera sendiri. boleh di katakan ada 2 3 biji camera jugaklah yang di pakai..well, artis kan, so kenalah shoot gambar banyak sikit kan :P (nada poyo) baiklah, berbalik semula kepada perkara serius ni, pengembaraan di teruskan dengan ke Pulau Jeju @ dikenali dgn "nama saintifiknya" JEJU-DO ISLAND..SUBHANALLAH..mulutterpana saat mlihat keindahan yang teahdiciptakan oleh ALLAH di muka bumi ini. oleh kerana keindahan ini juga Jeju telah diiktiraf sebagai the 7 wonders island.. memang sangat sangat sangat lah cantik!


:: Jeju 1 ::

:: Jeju 2 ::


:: jeju 3 ::


:: Jeju 4 :: This is the picture that i most loike~~~ Ciptaan ALLAH tiada tandingannya.....

Baik..pengembaraan seterusnya adalah ke Seoul dan Bermastautin yang agak lama di sin.. di Jeju cuma 3 hari 2 malam sahaja. Mungkin ada yag dah tgk gambar kat facebook kan and maybe ada yang muak and menyampah tgk gmbar2 ni kan, tapi, ini halaman ku yang ingin di kongsikan bersama orang yang ingin mengetahui dan yang ingin mengintai2 blog ni.. jadi, no offences :P
Di Seoul lah yang memang sangat2 mencabar kerana pengangkutan awam seperti bus, dan yang paling utama adalah SUBWAY yang sangat hebat!! sometime, we need too learn and we need to see the establishment of other country for us to improved our own country. it help us to give and lift it up the technology of our own country!
Pengembaraan di teruskan ke universiti-universiti terpilih sahaja ok..



:: !st Day at Seoul begin! ::


:: University yang di lawati ::



:: YONSEI University :: Hoping that IIUM will be like this one day.. Its also an ancient University but them managed well and education is everything......

Baiklah..oleh krn banyak sngat, akan sambung utk 2nd editionnya yang tak tau bila lagi... insyaALLAH......akan di usahakan :)


THE MEMORIES WILL NEVER FADE AWAY..EXPERIENCES THAT HARD TO GAIN SOMETIMES TEACH YOU TO APPRECIATE WHAT YOU HAVE IN YOUR LIFE..