Hopefully..


Assalamualaikum..

Berkurun lama ku rasakan tidak menjengah ke blog ini... wah!! huhu.. menghilangkan diri buat seketika dari berblogging ini bukan sebab apa, tapi sebab utama nya xdapat berwifi di mahallah sebab there is no connection to IIUM COMMUNITY!!
whatever~~~~~~~

sementelah beberapa kutun tidak bermadah pujanga, sebab masa2 terluang ku di isi dengan memikul tanggung jawab ku di office.. Alhamdulilah, contract ku di sambung sehingga bulan 12 nanti..Alhamdulillah.. ( tetiba mcm nak terus kerja je)..huhu..

Hari raya Aidiladha bakal menjelang tidak lama lagi dan jemaah haji sekarang bersiap kan diri untuk menghadapi diri di padang arafah!!! itulah kemuncaknya yang di nanti kan olehsetiap para jemaah haji..

oh!! sungguh aku cemburu..cemburu kenapa? ya! cemburu kerana melihat jemaah2 ini menunaikan haji..dan semoga mendapat haji yang mabrur! tiada seindah kata yang dapat di lafazkan..Subhanallah..indah dan agungnya penciptaanMU!!!
ok..di akhiri dengan sedikit kata hati yg tersimpan..huhu..


Kusimpan namanya di sudut hati,
Demi sebuah keredhoan,
Ya Allah kuatkan hati ini,
Bantu kami bermujahadah,

Ya Rabb..
Bantu kami, hamba-Mu,
Yang mencari,
Sedang mencari,
Dan masih mencari,
Erti cinta sejati..

Cinta dua insan yang dibatasi syariat-Mu,
Tanpa digugat setitik bisikan nafsu,
Yang ada hanyalah,
Sebuah ketagihan cinta,
Sebagai wadah menggapai cinta agung-Mu..

Ya Rahman...
Faqirnya kami, lemahnya kami,
Sungguh tak terdaya,
Segalanya milik-Mu,
Kepada-Mu segalanya dikembalikan..

Ya Muhaimeen,
Namun ku gusar..
Dengan mujahadah ini,
Apakah dia bisa setia,
Apakah dia bisa menunggu,
Apakah kami bisa tabah,
Higga ke akhirnya...

Ya Rabbul Izzati,
Engkaulah Pemilik segala hati,
Peganglah hati-hati kami,
Peliharalah hati-hati kami,
Jagailah, bajailah dan siramilah hati-hati kami,
Dengan cahaya keimanan kepada-Mu..

Agar kami bisa terus bermujahadah,
Hingga waktu menentukannya..
Ameen ya Rabb..




:: ANDAI SEMUA ITU SUDAH TERTULIS BUATKU ::





:: Yes!! i'm in LOVE..in LOVE with my Creator..and for sure to PROPHET MUHAMMAD S.A.W ::

0 comments:

Post a Comment