Ceciter.....


assalamualaikum......

Alhamdulillah dgn keizinanNya eden masih lagi mampu merepek di ruang ini...
mendengar alunan lagu dari kumpulan AL-MAWLID yer yg di anggotai oleh Amer munawer or amer ruffedgr as well as member group ruffedge innuendo and V.E..

Alhamdulillah, sekarang ini ramai yang sudah kembali ke jalan yg lebih baik dari dulu..moga2 dengan perubahan ini hendak nya kekal la sampai ke akhir hayat nnti ye :) seperti sham kamikazie yg agk2 tremendously totally change kan! ALLAHUAKBAR...dalam sekelip mata saja kan ALLAH mengurniakan hidayah nya buat Hamba2 NYA......Segala puji bagi ALLAH dan tiada tuhan yg lain melainkan ALLAH.........

hati gembira melihat orang sekeliling tersenyum riang...

tetapi, Takziah Buat Sahabatku Agus Saffuan b.Mohd Aris yg telah kehilangan Abangnya pada hari sabtu 11 Jun 2011....Al-Fatihah...

Moga arwah di tempatkan bersama orang2 yg soleh...Amin...

:: "ALLAH meneguhkan IMAN orang-orang yang beriman dengan ucapan yang teguh itu dalam kehidupan di dunia dan di Akhirat (QS.Ibrahim : 27)

setiap yang hidup pasti akan mati....semua itu sudah tertulis di Luh Mahfuz....

sabar di atas dugaan NYA......

Official Music Video | Amer Munawer - Seluruh Mahabbah




is currently sangat suka mendengar lagu ini :) muzik ini adalah medium dakwah buat seluruh umat islam :)

kepeningan~~


Menundukkan kepala kerana sudah tiada daya untuk aku menatap satu-satu penipuan yang ada di depan mata... memekakan telingda dari mendengar berita2 yang sumbangsih..berita2 yang berbaur fitnah..Ku sekat deria bau ku utk haruman2 busuk fitnah yg di taburkan.. ku lapangkan dada dan hati...

Memohon agar aku dapat melalui perjalanan yg mencabar ini...Dunia oh dunia..kenapa kah kau sudah tidak aman?? senario dan ragam2 manusia sekarang..bercakap semuanya berlandaskan agama..tapi apa kau pijir tindakan yang kau lakukan itu berlandaskan syariat yang betul?ada kata2 kau melambangkan dgn agama yang kau anuti? ada?ada? lihat dan fikir sendiri..menunding jari pada orang tidak akan mnyelesaikan masalah..melontarkan kata2 fitnah tidak akan membawa kau kemana wahai manusia.. memburukkan sesama insan tidak akan membawa kau ke mana2..

Bosan sudah ku melihatnya........................... tiada apa yang harus di banggakan andai ini rupa sebenar kamu!

p/s - hanyalah omomngan yang lahir dari benak fikiran~~

addicted~

Assalamualaikum..

moga pagi ini di harapkan berjalan dengan lancar segala urusan hendaknya..
currently listening to ANUAR ZAIN songs as usual.. KU BERJANJI KERANA CINTA.. its not just an ordinary love song but its actually lagu yg boleh di anggap berkonsepkan ketuhanan :)

as the title tertulis bertajuk addicted, saya nak berkongsi sikit tentang ke obsesan saya ( tak pasti sama ada ejaan nya yg betul ataupun tidak ) ...

Saya amatlah tidak boleh kawal perasaan saya bila berhadapan dgn baby atau pun anak2 kecil..ya..saya pasti semua org ada minat yg sama bukan..andai kata saya di beri peluang untuk menjaga baby, saya pasti sanggup.. sbb nya ialah selain daripada dapat menguruskan badan dgn mengejar budak2 ini, saya pasti juga dapat mempelajari karenah anak2 ini..

setiap anak ini mempunyai sifat yg berbeza..hadoi! sangat geram kalau baby pipi muka banjir.. especially si kecik fahym! acu sangat geram dgn kamu ok! moga2 besar nanti akan menjadi anak yang soleh..insyaALLAH~~

ada addicted jugak dgn seorang si kecil ni..tapi dia anak buah kawan lah..yang pastinya kawan saya tu tak tahu yang saya sgt suka anak buah dia tu!!! comel and soooo adorable!





:: this cute little girl is FARAH ADELIA ::

sangat comel bukan..and she is preety super cute..even tak pernah jumpa pun, tapi bila dengar acu dia bercerita pasal dia, pergh! i know she is very very very cute! btw, dia tak duduk di malaysia :)

and tak di lupakan juga dengan anak2 sepupu yg lain.. bermacam2 ragam..irfan dengan ultraman, as well as farihin jugak..imran masih tak di ketahui lagi apa dia punya cartoon yg dia suka.. zharyf, afif and Dina long time no see.. semalam baru dtg rumah and they stay kat johor sbb cousin kerja kat sana so bila lepak rumah semalam mcm culture shock! hahahah.. so funny! sbb dah lama tak nampak dorang yang super active! OMG...sangat rindu!! :)

so, ini adalah addicted yg terbaru...and yang pasti baju baby menjadi pilihan apabila keluar jenjalan! tapi tak lah sampai meng shopping baju baby tu...suka tengok jer..

:: Acu Nasha harap yg kamu2 anak2 semua akan menjadi anak yg soleh dan solehah hendaknya.. tak di lupakan juga untuk iman, aishah, anis, annisa', aliah, atiqah, asma', abdullah, irfah, islah.........and banyak lagi.. ::

semua hanya DIA...


assalamualaikum..berblogging seketika di opis...almaklumlah..musim cuti sekolah..jadi ramai staff yg sedang bercuti.. nak di jadikan cerita, di berikan tugas untuk meng fotostat kan flow chart yg ada kan.. jadi, alhamdulillah sekarang sudah settle and dptutnya tadi x settle lagi..anyways, hoping that this day will be smoothly and insyaALLAH will be blessed..

hari2 yang dilalui sgt berbeza..dan setiap hari pengalaman juga diperolehi dgn cara yang berbeza..melihat kepada reaksi rakan2 sekeliling mengharungi hidup mereka, diri ini kadang kala tertanya, adakah orang sekeliling ku melihat aku seperti mana aku melihat mereka?

semuanya masih tanda tanya bagiku...

untuk sekian kalinya, aku berupaya dan masih lagi usaha untuk mencari diri ku dan yg pasti ingin mencari ruang buat diri aku untuk menjadi yang terbaik..aku tidak cantik pada mata dunia, tapi mohon ku kelak agar aku di pandang cantik di akhirat sana..

mohom perlindungan dari MU YA ALLAH.. apa yg aku lakukan dan apa jua bisikkan hati ku, aku mohon agar kau lindungi lah hamba Mu yang lemah ini..

melihat kepada ramai orang yg akan mengerjakan umrah, membuat kan hati aku cemburu dan kadang kala agak sedih..kadang2 aku minta agar diri aku berhijrah ke sana..satu perasaan di mana sukar untuk di gambarkan..entah..........

masih lagi tertanya2......rindu, itu sudah pasti..untuk menebuskan perasaan rindu aku kepadaNya, aku sentiasa membayangkan diri aku terbang menjangkaui awan nano yang ada..atau pun awan kumulunimbus ( entah betul entah tidak ejaannya) :P

kurniakanlah kekuatan yg ada untuk ku mengharungi dan melalui hari2 ku yg penuh dugaan ini..

diri aku tidak sempurna, diri aku tidak lah sebagus org lain, setiap yg di lalui oleh ku ini pasti akan si rasai oleh semua umat manusia bukan..mmg sudah fitrah manusia begitu..ah! mcm2 yg ingin aku bebelkan...tapi tiada pangkal hujungnya........

manusia oh manusia! nasha oh nasha! :) x baik mengeluhkan :) pesanan dari seorang sahabat ku....

tapi yg harus dan yg memastikan tanggungjawab ku sebagai hambaNYA ialah

~~ hidupku, dan matiku hanya lah untuk MU..solat ku yg pastinya dan amalanku hanya lah untuk mu YA ALLAH ~~