Menyulusuri perjalanan~~


Assalamualaikum...

Selamat pagi.. Alhamdulillah beersyukur ke hadrat Illahi kerana dgn ke izinan Nya dapatlah sya mencelikkan mata utk hari ini pula ;)

Baiklah, slps subuh tadi, dalam jam 6.30 pagi saya ikut ummi ke opis sbb nya nak naik tren stesen masjid jamek terus ke Gombak.

biasalah, bila dalam kreta tu, mata melilau dan asyik melihat keindahan dan kesejukan dan kenyamanan udara di waktu pagi..dah la baru lepas hujan lebat plak tu kan..huh

then, tetiba mata terpana pada sebuah motosikal which is si ayah membonceng motosikal nya menghantar anak2 ke sekolah..mmg fenomena biasa kan..apa yg x biasanya ialah bagi pandangan mata ku ini ialah, ku ingatkan si ayah membonceng si anak sorang je..aleh2 aku tgk, 3 orang anak sekaligus atas motor!!!

pergh! and the worst part is, si ayah dan si anak yang duduk belakang sekali je pkai helmet..hello, jalan licin pak cik, kalau jadi apa2, x ke naya...huhu..kesian2..tp, safety is needed..even membonceng 3 org sekaligus pun, pkai helmet lebih secure kan...

then, next scenario, sampai depan trafic light bangsar..nothing much, cuma nampak budak2 sekolah pakai uniform berlari kejar tren.. haish..zaman berubah dgn pesat nya! dulu, zaman2 aku ni g sekolah naik bus sekolah ( geng bas sekolah ;P ) sekarang ni, LRT tu lah bas sekolah dorang..hebat2... in 10 years time, entah2 bas sekolah pun susah nak jumpa.. kalau ada pun, maybe dah lain rupa..mungkin warna lain plak ke kan ;P

biasalah.....zaman berubah dgn pantas..seiring dgn usia kita yg semakin meningkat dan menjadikan kita lebih matang dalam melalui kehidupan seharian..

banyak yg harus di tinggalkan dan banyak yg harus di ubah.. apa yg di cita2 kan pun kadang2 susah untuk di capai..

dunia oh dunia... tapi haruslah di ingat!!

** Dunia ini hanya lah pinjaman ALLAH kepada hamba2 Nya.. sekelip mata saja ALLAH boleh mengambil pinjaman ini kepada kita **

huhu....renung2 kan dan selamat beramal ;)

Semoga kita diberikan segala kekuatan untuk sentiasa sujud syukur kepada NYA di atas segala yg telah di berikan oleh Dia kepada kita....

0 comments:

Post a Comment