Hari yg tiada kerja ( versi pagi)


Assalamualaikum..

edisi pagi pada hari ini yer ( xlah pagi sgt pun kan )

Mengejutkan hari ini sya tiada kerja yg harus di laksanakan..tugasan pada hari ini lebih kepada berkomunikasi iaitu menjaga kaunter yer ;)

Alhamdulillah oleh kerana musim cuti semester ni, maka tidak ramailah org yg mengkunjungi office ye..

nak di jadikan cerita, tadi ada la belek2 majalah yg disediakan di depan ruang menunggu tu..ada satu majalah CAHAYA yg di terbitkan oleh JAKIM..

first time jugak baca majalah tu.. bila belek muka surat yg terakhir di majalah tu, ada nampak karya tulisan oleh AMI MASRA.. seingat sya, sya dh lama x membaca karya2 beliau..

AMI MASRA adalah nama pena bagi cikgu bahasa melayu sya masa saya tingkatan 5 dulu..zaman2 amik SPM..huhu..
dan sya adalah salah seorng pelajar nya yg suka mmbantu nya menyalin nota2 komsas di papan hitam..alasannya ialah sbb saya malas nak menyalin nota di dalam buku.. kononnya berangan nak jadi guru la kan..

sambil pegang buku dan tulis dgn kapur putih tu..sgt2 lawak bila teringat balik...sbbnya ialah, kelas sya tu mmg agk havoc which is nama pun aliran sastera kan, sekelas pulak dgn budak2 yg sangat daring..daring sini bermaksud yg suka hati dorang nak buat apa..nak main ke, nak ponteng ke, nak tido ker kan..hehhe.. :P

so, oleh kerana kebosanan, sya ambil inisiatif untuk menyemak di depan kelas dan di samping untuk membantu cikgu amin..nama penuh cikgu ialah cikgu Aminuddin.. jadi dgn menyalin nota di papan hitam, maka sekaligus aku belajar jugak la kan ;P ( alasan yg x leh blah ! sebenarnya mmg malas kan ;P )

jadi, bila time bahasa melayu je sya mengofferkan diri nak tulis kat depan..jadi cikgu amin dgn senang hatinya duduk di meja and mencoretkan hasil kerja nya..dia pun cikgu kelas yg sangat sporting habis!!! haha.. kedatangan dia amik jer..buadak ponteng ke x ponteng ke mesti dia kira hadir jugak! bertuah betul dapat cikgu amin! haha ( waktu zaman dulu la )

so, nnti akan di post pula karya AMI MASRA ;)

secebis kenangan sewaktu sekolah dulu ;) kenangan di sekolah menengah kebangsaan ;)

0 comments:

Post a Comment