~~IMAM~~


Salam..ingin aku meluahkan rasa..apa yang ku rasa..bermadah pujangga bukanlah bidang ku..tetapi sekadar untuk berkongsi rasa hati..

mencari pasangan hidup amat lah susah..dan andai kita belum bersedia, janganlah sekali2 bermain dengan risiko..kerana ini bukan lah satu permainan, tetapi yang di cari adalah bekalan untuk akhirat yang pasti.

aku ingin seorang imam bukan saja untuk mengimamkan solat ku, tetapi juga menjadi seorang imam di dalam hidup aku. yang mampu membimbing aku ke jalan yang di redhai Nya.

apatah lagi yang juga mempunyai cita2 seperti aku..bukan mudah bukan..dan aku tau, aku harus lah menjadi yang terbaik, untuk mendapatkan yang terbaik..

jadi, buat sahabat sekalian, biar kita betulkan diri kita dulu dan biar kita kenal dgn diri kita dulu sebelum kita biarkan org lain utk kenal kita..

tak rugi kalau kita berusaha menjadi yang terbaik..insyaALLAH akan dikurniakan dgn ganjaran yang melimpah ruah..

doa tidak pernah putus ku pohon kan agar di buka kan pintu hati nya...

andai ini adalah jalan untuk aku, aku terima.....

p/s: tiada mengena dgn yang hidup atau pun mati..ini hanya lah coretan idea yg terlintas di fikiran den ;)

Gambar2..


trying to upload the picta using the wireless of IIUM community yg ter'chinta' ni..

tapi malangnya memang x dapat lah kan..so, maybe next time ya..

apa2 pun stay chillax ya peeps!!

missing YOU !!! and i hope u know who U are!!

<3 <3 <3 <3 <3

:: send me the words of the love song! ::

CINTA vs SUKA...yg mana satu?


CINTA VS SUKA
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Di hadapan orang yang kita cinta, hati kita akan berdegup kencang...
Tapi di depan orang yang kita suka, hati kita akan gembira...

Di depan orang yang kita cinta, musim sentiasa berbunga-bunga...
Di depan orang yang kita suka, musim itu cuma berangin sahaja...

Jikalau kita lihat di dalam mata orang yang kita cinta, kita akan kaku...
Tapi jikalau kita melihat ke dalam mata orang yang kita suka, kita akan tersenyum...

Di depan orang yang kita cinta, lidah kelu untuk berkata-kata...
Di depan orang yang kita suka, lidah bebas berkata apa sahaja...

Di depan orang yang kita cinta, kita menjadi malu...
Di depan orang yang kita suka, kita akan tunjukkan imej yang sebenar...

Kita tidak boleh merenung mata orang yang kita cinta...
Tapi kita selalu merenung mata orang yang kita suka...

Bila orang yang kita cinta menangis, kita akan turut menangis...
Bila orang yang kita suka menangis, kita akan turut membuat dia gembira...

Perasaan cinta bermula dari mata,
Perasaan suka bermula dari telinga...
Jadi, jikalau kita berhenti menyukai seseorang yang kita suka...
Umpama kita membuang telinga kita
Tapi jika kita cuba menutup mata
Cinta berbuah menjadi airmata

Setiap orang yang akan mengalami ini dalam hidup mereka,
Cuma fikirkanlah bersama-sama siapa yang anda cinta....

Tetapi, hakikatnya...
Cinta kepada Allah swt
Adalah lebih hakiki dan abadi...

Kasih sayang-Mu Tuhan,
Itu yg kudambakan...
Dgn rahmat-Mu,
Ampunilah dosaku...

Loving those moments..

salam...

weekend last week, agak best because spent most of my time dgn ummi and also akak..agk sedih sebab baba tak joined kami.

menghabiskan masa dan duit di singapore..hehhe...agak lama tak menghabiskan masa dgn ummi and itu adalah satu terapi yg sangat baik..

berjalan2 di Universal Studio sambil melontarkan duit di sana dgn hanya beli t-shirt je pun itu pun rasa mcm cekik darah giler..

besides, 3 org makan pun dah RM 65 ok!!

xpelah..let the memories kip in forever and ever..

will update more and the picta too.

line internet yg sangat lembap and most of the picture di rumah..

and to Nurulhuda Zakariya a.k.a akak sengetzzz, selamat berkursus induksi!

dah habis dh time relax2 yer..

heheheh!

p/s: final bakal menjelang, doakan yer agar di permudahkan semuanya..

apa yg pasti ALLAH BERKEHENDAK ATAS SESUATU YG BERLAKU..

sekian...