Harapan!!


baru sesaat tadi menerima mesej daripada abg senior ku...andai kata dia membaca blog aku ni, Alhamdulillah...

secara jujur2 nya hati ini sangat gembira bagi pihaknya..apatah lagi kalau diri sendiri yg merasainya kan...

abg senior ku ini amatlah sangt berusaha untuk mencapai cita2 nya iaitu utk menjadi anggota polis and guess what, dia pun pernah ada intention untuk menjadi IGP and masa tu Tan Sri Musa Hasaan still memegang pucuk pimpinan Polis Diraja Malaysia..and Alhamdulillah, sepanjang penglibatannya dalam Suksis ni, dia mmg adalah salah seorang pelatih yg memang sangat terbaiklah! memang superb habis.. memang dia sangat bersungguh dalam menjalani latihan..

and satu perkara yg pelik ialah masa dia stress dia suka berkawad! which is benda yang para pelatih mcm kurang gemar sgt nak buat selalu..dia ni, klu boleh hari2 nak turun padangkawad agaknya..huhu..memang pelik tapi benar..

masih aku ingat lagi, masa tu sem lepas klu x silap which is dia final year and memang dah final sem pun, dia akan meninggalkan UIA and sekali gus akn meninggalkan padang kawadnya..ya, dia mmg suka sgt dgn padang kawad..banyak memori dia kat situ..

then, nak di jadikan cerita, on the last day of kami punya kawad tu, dia ingat tak da lah or nak perhatikan dia kan, padahal ada je mata2 sekeliling yang memerhatikan gelagat dia..cara dia melihat dan menghirup udaea di sekeliling padang kawad tu...mcm lah kita tak nampak air mata dia yang nak menitik tu kan..biasalah, org yang sudah memberikan seluruh jiwa and raga nya terhadap sesuatu and lebih2 lagi minatnya...

maka, berakhirlah sudah cerita beliau di padang kawad..and noe, dia memasuki fasa baru dlm kehidupannya...berkarier and mempunya pasangan hidup..( x kawen lagi tp merancang ke arah itu ) heheh..yes, dia mmg x sabar nk kawen and nak pakai baju NO 1 dress...and lalu bawah pedang! yay!

and he's looking foward to actually!!!! dia baru saja selesai menjalani temuduga and on the 1st stage dia berjaya and skg ni, kita just harap yg dia lepas utk interview dgn cawangan khas!!! hope for the best to u abg!!!

mendoakan kejayaan abg!!! ingin melihat si abg in NO 1 dress one day! no matter what!!!!

goodluck REMPAH RATUS! :))

0 comments:

Post a Comment