Update...


pergh....sudah lama x menatap bllog ini..bnyak coret2 yang ingin aku coretkan di sini ... bercuti sakan tapi tidak lah sakan mana..menghabis kan sisa sisa hidup di rumah bonda dan ayahnda yang tercinta dan sekaligus menghambakan diri pada yang Esa..

menghabiskan masa dgn menonton KETIKA CINTA BERTASBIH THE SERIES punya lah makan masa yg agk lama..walaupun pd dasarnya di saat aku menulis blog ni, masih lagi beberapa episod lagi yg perlu di langsaikan..

tanggung jawab di rumah x sekali2 di tinggalkan iaitu memasak yg masih lagi aku pikul dan tugasan lain di pikul oleh org yg sepatutnya iaitu pmbantu rumah ku..huhu..

8 hari lagi sisa di rumah dan maka akan masuk ke sekolah balik..melaksanakan tanggung jawab ku sbg anggota beruniform dan kem kali ini ialah kem ibadah..dan destinasi nya kemungkinan di melaka..tetapi aku ikut saja...mana2 pun boleh..

dan untuk pengetahuan. laptop ku masih berfungsi cuma di jangkiti virus yg x tau lah gred berapa..jadi, iyu agk mnyukarkan proses meng update blog...di saat ini janya meminjap lappy baba di mana tuanny tidak ada di subang jaya..maka, bila pulang beliau ke subang, maka lappy ini akan di letakkan balik di atas meja nya..hu..bosan lah hidup ku..nasib baik mau pulang sudah ke sekolah..

mungkin satakat ini shj dulu aku mengupdate kan di sini...

semoga berjumpa lagi nnti..

Assalamualaikum.... ;)

peace no war.... ~~ Love and Fath~~

~~ Raya~~


Salam..

Aidiladha di sambut dgn begitu sederhana pada tahun ini and Alhamdulillah dapat makan ketupan and rendang..pergh..mmg berbaloi sangat..

x dilupakan jgk dgn laksa, makanan tradisi keluarga dan juga sup2 tulang...biasalah, hari raya korban kan..banyaklah daging and tullang2 di makannya...

mmg lps ni weight loss programme lah jawab nya! takut uniform x muat..hehhe...

btw, esok iaitu 20hb akn pulang semula ke Kuala Lumpur dan berakhirlah percutian ku yg sememangnya aku beseronok2 dgn kepulangan ku kampung kali ni sbb dpt lepak dgn sedara mara..

yelah, dh lama xsambut raya kan sama2..chewah ;P

kebetulan, tahun ni ummi x involved dgn majlis kurban kt ofis dia and tahun ni pulak, aku start kursus lambabt..so, aku ada bnyak lagi masa utk spent time aku di rumah hendaknya..

masih buntu fikiran aku memikirkan aktiviti yg nak di lakukan pada musim cuti ni..sbb nya, laptop aku di serang oleh virus!!!!!! mmg dugaan...

maka, x tau lah bila boleh di baiki nya ya..baiklah..sejurus aku sampai KL i'Allah, akan cube meng ' update ' kan apa yang ptut..

ni ada pict yg nak di share kan..hehe..sgt suka pict ni sbb candid dari akak.. di umah m.cik and tgh layan perasaan lah kononnya kan...buang tebiat sekejap ;P






:: new hobby (maybe) ::


ngee~~ melayan perasaan yg tengah sengal..just miss the moment spending tyme with cousins~~


p/s: x reti main pun..juz lagu2 sengal2 boleh lah..hehhe..thanx to aiman sbb bg pinjam jp yerk ;)

~~bersengkang mata~~


sudah jam 4 pagi dan mata ku di paksa lagi utk tidak tidur lagi...

tp, jam 10 td sudah ku rehatkan otaak ku dari pada menerima apa2 maklumat sbb, the brain need rest sometimes..

yaAllah, moga2 dipermudahkan lah segala apa yg kau inginkan terhadap hambamu ini..

jam 9 pagi nnt akan bermula lah peperangan aku dengan pen dan juga kertas..ini adalah paper yg kedua akhir sblum 15hb nnt..lusa je pun..

kemudian habis sudah utk sem ni...

otak berjalan2 mencari agenda untuk di lakukan semasa cuti nnt..3 minggu bercuti..huish..mmgg agk lama kurasakan..

selain daripada muhasabah diri aku ni pada masa cuti, haeap2 akan ada input yg baik hendak nya ;)

huhu..so, dlm masa cuti nnt akn ku cuba berkongsi ilmu tentang apa yg ku pelajari nnt yer ;)




:: macam nak g jalan2..huhu ::
( in tasik kenyir masa ni )

People~~


iya...title nya people sbb mmg dah tak tahu nak letaktajuk apa...mata masih x di pejam and sekarang aku berada di bilik O.R dan waktu sudah menunjukkan jam 4:42 pg dan sebentar lagi aku harus mengejutkan sahabat aku yg sorang ni..
tujuan tak melelapkan mata adalah kerana ingin mengulang kaji pelajaran utk periksa hari ahad dan juga isnin..
tp, aku rasa, setakat ni, mcm tak dah lah aku fokus sgt pun kat buku..kejap2 buka buku lain iaitu "FACEBOOK"..haish....mudah sungguh iman ku tergugat..

bercakap tentang buku ni kan dan berkaitan sama sekali dengan exam akhir tahun ni kan, haish, urut dada je lah~~
bayangkan, mmg banyak lah jarak dari sehari ke sehari paper aku..hadoi..mmg lah best...tapiii.....
macam lalai and banyak sgt main...sesungguhnya diri ini tak adalah genius mana pun..and semestinya saya mmg sangat malas..tak tahulah bila masanya nak rajin..hanya Allah yg mengetahui segalny...

manusia oh manusia!
sempat lagi tadi aku mendownload google chrome..ya, aku baru je pakai google chrome dimana sekarang ni mmg dh berlambak dah yg pakai..hehhe..maaflah, kadang2 malas nak mengambil tahu pun...

sempat membaca artikel2 yg menarik tetapi rasanya baiklah utk simpanan sendiri bukan tak mahu share, cuma macam segan..biasalah..kehidupan seorang wanita kan ;) hehe..tp, tak ada apa yg sangat serius pun..

beberapa hari lagi, hari raya Aidiladha bakal menjelma dan utk tahun ini, kemungkinan kami sekeluarga akan pulang ke kampung and hendaknya perjalanan yg akan kami lalui juga selamat...

kepada rakan2 lain juga, selamat pulang ke kampung dan ingat lah orang yang tersayang ^_^

sentiasa berhati2 di jalan raya..

jagalah kesihatan semasa cuti, jgn makan banyak sgt daging, takut darah tinggi..cuba seimbangkan yerk ;P

Selamat Hari Raya AidilAdha~~

Harapan!!


baru sesaat tadi menerima mesej daripada abg senior ku...andai kata dia membaca blog aku ni, Alhamdulillah...

secara jujur2 nya hati ini sangat gembira bagi pihaknya..apatah lagi kalau diri sendiri yg merasainya kan...

abg senior ku ini amatlah sangt berusaha untuk mencapai cita2 nya iaitu utk menjadi anggota polis and guess what, dia pun pernah ada intention untuk menjadi IGP and masa tu Tan Sri Musa Hasaan still memegang pucuk pimpinan Polis Diraja Malaysia..and Alhamdulillah, sepanjang penglibatannya dalam Suksis ni, dia mmg adalah salah seorang pelatih yg memang sangat terbaiklah! memang superb habis.. memang dia sangat bersungguh dalam menjalani latihan..

and satu perkara yg pelik ialah masa dia stress dia suka berkawad! which is benda yang para pelatih mcm kurang gemar sgt nak buat selalu..dia ni, klu boleh hari2 nak turun padangkawad agaknya..huhu..memang pelik tapi benar..

masih aku ingat lagi, masa tu sem lepas klu x silap which is dia final year and memang dah final sem pun, dia akan meninggalkan UIA and sekali gus akn meninggalkan padang kawadnya..ya, dia mmg suka sgt dgn padang kawad..banyak memori dia kat situ..

then, nak di jadikan cerita, on the last day of kami punya kawad tu, dia ingat tak da lah or nak perhatikan dia kan, padahal ada je mata2 sekeliling yang memerhatikan gelagat dia..cara dia melihat dan menghirup udaea di sekeliling padang kawad tu...mcm lah kita tak nampak air mata dia yang nak menitik tu kan..biasalah, org yang sudah memberikan seluruh jiwa and raga nya terhadap sesuatu and lebih2 lagi minatnya...

maka, berakhirlah sudah cerita beliau di padang kawad..and noe, dia memasuki fasa baru dlm kehidupannya...berkarier and mempunya pasangan hidup..( x kawen lagi tp merancang ke arah itu ) heheh..yes, dia mmg x sabar nk kawen and nak pakai baju NO 1 dress...and lalu bawah pedang! yay!

and he's looking foward to actually!!!! dia baru saja selesai menjalani temuduga and on the 1st stage dia berjaya and skg ni, kita just harap yg dia lepas utk interview dgn cawangan khas!!! hope for the best to u abg!!!

mendoakan kejayaan abg!!! ingin melihat si abg in NO 1 dress one day! no matter what!!!!

goodluck REMPAH RATUS! :))