so long~~


huhu..dah lama x aku menghupdate kan blog..utk pengetahuan semua aku baru saja selesai dgn midterm..yg berderet2 selama 2 hari..adoi..sekarang ni mem busy kan diri di library sebab nak menyelesaikan dengan assignment yang bertimbun..ha, kan padah bila suka buat kerja last minute..

nak2 plak nak raya kan, lagi lah masing2 nak setelkan kerja awal2..lagi pulak 1 hb september ni ada lagi 1 midterm tp at the same time kena submitkan assigment..rasa macam nak termuntah la plak..huhu..~~sabau nasha..bulan posa ni~~

dah tu, materials pun tarak lagi..dah tu, nak kena buat kerja bagai kan..sabau jelah..then, nak balik umah pn macam dh x sempat..event pun dah makin dekat dah..huhu

utk pengetahuan semua, bulan oktober ni di jemput ramai2 hadir utk menyaksikan persembahan kami, pada 15 Oktober di CAC (cultural activity centre, iium gombak..mari lah sama2 memeriahkan malam terebut nnt ye :)

ok lah...sampai di sini dulu yer..lagipun, nk sambung buat keja sikit..

selamat berbuka puasa dan semoga tahun ini, puasa kita akan menjadi puasa yang lebih baik dari puasa2 yang lain..dan semoga diterima amalan2 kita yang di lakukan..

Wah~~


huahua..ingin aku laungkan kepada alam bagaimana perasaan aku sekarang! antara suka,marah,benci,sayang,bengang,menyampah..semua ada~~

mahu midterm dan aku sangat lah blur...assignment mmg x cari materials lagi..scrap book pun x cukup group member lagi..apa agi yg harus di katakan..dateline makin dekat~~

study pun tunggang langgang..masih x sedar lagi dgn kesibukkan diri ni dan masih sempat lagi aku melayan FB..adoilah!

ini bermaksud aku x sedar diri! hahah..bangunlah wahai nasha! kau masih x sedar lg kah??hahha..sudah2..bermonolog pulak aku~~

AKU SAYANG KAMU~~ yes.dan aku akan ingat sampai bila!..i'm not gonna let you go! remember that!

Macam-macam


salam..aku sekarang berada di rumah...tp, malam ni aku akan balik ke UIa semula lps berbuka puasa I'Allah..

mlm ni ada training S.D..huhu...so, sbb tu kena balik Uia..adoilah...

tgh pening mana nak cari references utk assignment..times is running out! huahua

khayalkah~~


Dlm kiraan 3 hari yang akan datang, besar kemungkinan kita semua akn menyambut bulan yang paling mulia sekali iaitu Ramadhan Al-Mubarak..

dan aku di kejutkan dgn berita dr ummi ku yg besarkemungkinan satu family aku tidak akn beraya di kampung..tp,akn beraya di Arab saudi :)

YaAllah..aku st terkjut jugak dgn news tu kan..aku igt maybe tu semua mcm ajak2 ayam je dari baba and ummi kan..rupa2ya mmg betul..

aku di suruh amik gambar pasport bgai..then, kitorg hari tu dh kena suntik dgn vaksin...bukanlh hari tu, tp semalam..hari jumaat..kat clinic UIA je pon..mula2 nak amik injection kat pusrawi, tp, lps baba tnya kawan2 dia, dia pun suh la kitorg g UIA..adoilah...

So, skg ni juz tggu visa dari kedutaan saudi..so, it takes abt 1 month sblum tarikh yg nak berangkat..

tarikh yg tlh di beritahu berkemungkinan aku berangkat pada 7hb september-19hb september aku akn berada di sana..

huhuhu...hanya itu permintaan ummi and dia sgt hrp yg kitorg dpt g sama2..huhu..sgt terharu :)

terima kasih baba and ummi :)

Hariku..


hari minggu ini bukan sja aku ada kawad, malah ada latihan silent drill sempena sambutan hari kemerdekaan peringkat IIUM yang bakal di adakan pada 10 hb Ogos yg berkemungkinan bertempat di Tangga Besar..Jadi, marilah beramai2 untuk memeriahkan bulan kemerdekaan ini di samping Menyambut kedatangan Bulan Ramadhan..

Bulan Ramadhan yang paling di tunggu oleh umat islam sekalian dan juga bagi aku, bukan sahaja dapat berpuasa, tp juga dapat meningkat kan amalan2 kita..kerana pada bulan ini lah yang kita akan berjemaah ramai untuk solat terawih :)

Oh Ramadhan!
semoga tahun ini akn dapat sinar dan keberkatanNya..InsyaAllah..

Busy!

salam to all...huhu..agak lama sudah tidak aku mencoretkan kata2 di sini...kesuntukan masa yang membuatkan aku melupakan seketika rutin in..hari2 yang semakin mendatang ini, di lalui dgn agak payah..memenatkan fikiran ku..dan juga langkah ku semakin penat.

perlahan2 aku cuba utk mengharungi dan selagi terdaya untuk aku melangkah untuk mencari arah dan tuju hidup ku..semakin hari, semakin aku mengerti, apa yang di kehendaki x semuanya akan mudah diperolehi..ada yang diperoleh dan ada yang hilang begitu saja..bukan mudah ertinya..

apa yang pasti, diri aku harus kuat untuk melalui semuanya walaupun hakikatnya aku sangat mudah kalah dengan perasaan aku sendiri..mencari di mana titk kekuatan itu dan mencari sejauh manakah tenaga yang mampu untuk aku buat bekalan di keesokkan hari..

makin aku simpan, makin aku tahan dan makin aku ingat aku mmpu untuk mengawal keadaan ternyata ia tidak mampu untuk aku tanggung lagi..aku sudah tewas dgn hati aku sendiri..sukar untuk menerima kenyataan dan masih menghrap dan apa yang pasti, aku tidak mahu melupakan semuanya! titik-titik yang aku lalui, akan di ingati walaupun hanya sekejap..

hidup mesti di teruskan walau aku tahu betapa payahnya untuk aku harungi! harus lah ada kekuatan dari Nya~~